Powerlifting
Beginners
Cursus.

Jouw beste start in de leukste krachtsport.
Alles wat je moet weten over techniek, training en progressie boeken.

Over deze cursus.

Start:

25 en 26 Maart, 2023
Bij Iron House Co. gym in Utrecht.

focus:

Een compleet en zelfverzekerd begrip van Powerlifting. Alles wat je nodig hebt om te beginnen met powerliften.

Wat krijg je:

2 weekenden coaching seminar (2 middagen bij de start, 1 middag bij het afsluiten) en 6 weken volledige trainingsschema

Wat krijg je nog meer:

  • Programma handboek.
  • Leren in groepsverband.
  • Cursus certificaat.

Wat is powerlifting en wat is de powerlifting cursus?

Bij powerlifting draait alles om zoveel mogelijk tillen in een enkele herhaling met de squat, benchpress en deadlift. Ondanks dat maximaal tillen centraal staat bij powerlifting training doen we meer dan alleen maar maximaal tillen op de 3 powerlifts. Tijdens deze cursus gaan we behandelen hoe jij op een consistente en veilige manier sterker kunt worden en alles wat daar bij komt kijken. Dit gaan we doen in 3 uitgebreide cursusdagen verspreid over 2 weekenden met 6 weken ertussen waarbij je met een trainingsschema aan de slag gaat. Zo ga je dus niet alleen meer leren maar ook zelf aan de slag tijdens de praktijksessies van de cursusdagen en het programma daartussen.

Je krijgt niet alleen maar een programma voorgeschreven maar je gaat ook leren hoe programma’s in elkaar zitten en hoe je ze zelf kunt opbouwen. Daarnaast komen ook andere belangrijke variabelen zoals techniek en herstel terug in de cursus. Ook hier zullen we je niet alleen vertellen wat je wel en niet moet doen maar er ook voor zorgen dat je de achterliggende gedachtes weet en de hoe en waarom snapt. Zo leer je ook waarom je wat doet en wordt het leren van nieuwe informatie makkelijker omdat je het kaf van het koren kan scheiden.

Voor wie is deze cursus?

Als je alles wilt weten over sterker worden in de squat, benchpress en deadlift.

Voor atleten die net zijn begonnen met powerlifting of graag willen gaan beginnen.

Als je met een coach aan de slag wilt om jouw techniek te verbeteren.

Als je wilt investeren in je kennis over powerlifting om jezelf goed op weg te helpen.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de hoe en waarom van powerlifting programma’s en techniek.

Het programma tussen de cursusdagen focust op het neerzetten van een goede training basis. We gaan niet alleen maar zwaar trainen op de powerlifts maar ook werken aan zwakke punten, betere controle en het opbouwen van spiermassa door middel van variaties en accessoire oefeningen. Deze dingen komen samen in een simpel maar effectief programma wat geschikt is voor de meeste training niveaus.

Start met je coach en GA dan lekker aan de slag

Na het starten met de seminar heb je samen met jouw trainingsschema alles wat je nodig heb om lekker aan de slag te gaan met Powerlifting. Wij maken het duidelijk en makkelijk om de beste ervaring te krijgen.

Wat ga je allemaal leren:

Programma’s maken

Hoe maken we een powerlifting programma? Hoe vaak moeten we trainen? Hoeveel sets en reps? en welke variaties en accessoires passen we toe?

Periodisering

Hoe gaan we van een trainingsweek naar een lange termijn plan waarbij we op verschillende training aspecten kunnen focussen? Aan welke knoppen moeten we hiervoor draaien?

Techniek

Hoe creëren we efficiënte techniek voor elke lift om zo onze kracht te maximaliseren? Hoe ziet efficiënte techniek eruit? Bijv voor verschillende personen die anders gebouwd zijn?

Evaluatie

Gaat alles nog de goede kant op of moeten we dingen bijstellen? Moeten er programma of techniek aspecten bijgesteld worden en zo ja hoe doen we dit dan?

Praktijk

Tijdens de cursus gaan we ook veel praktisch behandelen, de techniek voor alle 3 de powerlifts, variaties en accessoire oefeningen worden praktisch behandeld onder begeleiding van een coach.

Herstel

Naast training gaan we ook de basics behandelen over hoe je effectiever kunt herstellen tussen je training om zo progressie te optimaliseren.

Leer hoe het allemaal werkt, en ga daarna zelf aan de slag.

Nadat we de fundamenten hebben geplaatst en je geleerd hebt hoe je goed en veilig kan trainen kun je zelf aan de slag gaan en verschillende dingen gaan uitproberen. Je kunt verschillende programma’s en trainingsstijlen uitproberen. Door je kennis basis snap je hoe deze werken en kun je het aanpassen waar nodig. Uiteraard kun je ook helemaal je eigen programma’s gaan maken en deze elke keer aanpassen, zo kom je erachter wat wel en niet werkte voor jou door te experimenteren. De cursus biedt alles wat je nodig hebt om deze stap te nemen zodat jij na de cursus jezelf kunt gaan coachen.

Doe mee met de
powerlifting beginners cursus.

Wat ik zo mooi vind aan powerlifting is hoe simpel het eigenlijk is met maar 3 bewegingen terwijl het tegelijkertijd ook bijna oneindige progressie bied. Deze progressie is ook nog eens makkelijk te meten en tastbaar dankzij een hoger getal en meer schijven op de bar. Ik doe nu alweer 10 jaar aan krachttraining, waarvan 6 jaar gericht op powerlifting en ik wordt nog steeds elk jaar sterker. Sterker worden en het verbreken van persoonlijke records is uiteraard op zichzelf al erg leuk maar daarnaast kan dit process je ook zelfverzekerder maken en je kunt er dingen van leren die je weer op andere plekken in je leven kunt toepassen.

Early bird = €295,-

Schrijf je hier in.

Doe mee met onze powerlifting beginners cursus!

Vul de formulier in en nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.