Powerlifting Beginners
Cursus.

Altijd al meer willen leren over Powerlifting?

Dit is jouw kans, alles wat je moet weten over techniek, programmering, training en progressie boeken. 

Voor iedereen die enthousiast wordt van Powerlifting. 

Over deze cursus.

Data & Locatie

 • 16 & 17 September
 • 28 Oktober

Locatie: Iron House Co. 
Amsterdamsestraatweg 640, 3555 HX Utrecht

Prijs

De early bird prijs van de cursus is €295 euro. 
De groepsgrootte van de cursus is maximaal 10 mensen.

Online
leermateriaal

Je ontvangt tijdens de cursus een uitgebreid cursus handboek en
een 6 weken trainingsschema om het leermateriaal toe te passen.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat aan het einde van de cursus om hiermee verder aan de slag te gaan om de manier waarop jij dat wenst.

Waarom deze cursus?

Powerlifting is een sport die de afgelopen jaren hard is gegroeid en ook nog meer zal blijven groeien. De afgelopen jaren hebben wij als coaches veel ervaring opgedaan tijdens het coachen van atleten naar wedstrijden toe waardoor wij onze kennis graag met jullie willen delen. 

De cursus focust op het neerzetten van een goede training basis en het uitbreiden van je kennis over Powerlifting. 
Je krijgt niet alleen maar een programma voor jezelf voorgeschreven maar je gaat ook leren hoe programma’s in elkaar zitten en hoe je ze zelf kunt opbouwen. Daarnaast komen ook andere belangrijke variabelen zoals techniek, accessoires en herstel terug in de cursus. Ook hier zullen we je niet alleen vertellen wat je wel en niet moet doen maar er ook voor zorgen dat je de achterliggende gedachtes weet en de hoe en waarom snapt. Zo leer je ook waarom je wat doet en wordt het leren van nieuwe informatie makkelijker omdat je het kaf van het koren kan scheiden.

Voor wie is de Powerlifting Cursus?

Wat ga je allemaal leren:

Programma’s maken

Hoe maken we een powerlifting programma? Hoe vaak moeten we trainen? Hoeveel sets en reps? En welke variaties en accessoires passen we toe?

Periodisering

Hoe gaan we van een trainingsweek naar een lange termijn plan waarbij we op verschillende training aspecten kunnen focussen? Aan welke knoppen moeten we hiervoor draaien?

Techniek

Hoe creëren we efficiënte techniek voor elke lift om zo onze kracht te maximaliseren? Hoe ziet efficiënte techniek eruit? Bijv voor verschillende personen die anders gebouwd zijn?

Evaluatie

Gaat alles nog de goede kant op of moeten we dingen bijstellen? Moeten er programma of techniek aspecten bijgesteld worden en zo ja hoe doen we dit dan?

Praktijk

Tijdens de cursus gaan we ook veel praktisch behandelen, de techniek voor alle 3 de powerlifts, variaties en accessoire oefeningen worden praktisch behandeld onder begeleiding van een coach.

Herstel

Naast training gaan we ook de basics behandelen over hoe je effectiever kunt herstellen tussen je training om zo progressie te optimaliseren.

Cursus Content Praktijkdagen

Dag 1

 • Alles over de Squat techniek + variaties.
 • Alles over de Bench techniek + variaties.
 • Alles over de Deadlift techniek + variaties.
 • Ins & outs bracing tijdens het trainen.

Dag 2

 • De juiste accessoires voor Powerlifting, theorie & praktijk.
 • Programmering – micro cycle, accessoires en variatie selectie + frequentie training.

Dag 3

 • Meer gedetailleerd over de programmering (micro, meso en macro cycles), volume, intensiteit, overload, periodisering en deload.
 • Meer over herstel mbt slaap, voeding, stress management en supplementen.
 • Meer over het testen van de 1 rep max.

Doe mee met de
powerlifting cursus.

Wat coach Roy zo mooi vindt aan powerlifting is hoe simpel het eigenlijk is met maar 3 bewegingen terwijl het tegelijkertijd ook bijna oneindige progressie bied. Deze progressie is ook nog eens makkelijk te meten en tastbaar dankzij een hoger getal en meer schijven op de bar. Hij doet nu alweer 10 jaar aan krachttraining, waarvan 7 jaar gericht op powerlifting en wordt nog steeds elk jaar sterker. Sterker worden en het verbreken van persoonlijke records is uiteraard op zichzelf al erg leuk maar daarnaast kan dit process je ook zelfverzekerder maken en je kunt er dingen van leren die je weer op andere plekken in je leven kunt toepassen.

Early bird = €295,-

FAQ

Als je 1 van de drie dagen er niet bij kunt zijn dan kunnen we een overzicht sturen van het materiaal. Maar om alles uit de cursus te halen is het wel van belang om erbij te zijn.

Dat is helemaal geen probleem. Je zult alles leren wat je moet weten mbt het powerliften.

Je krijgt tijdens de cursus een trainingsschema dat aansluit bij het lesmateriaal. Het is belangrijk om dit trainingsschema te volgen tijdens de cursus. 

Ja dat kan zeker. We nemen jou volledig mee in dit gehele traject. 

Schrijf je hier in

Doe mee met onze powerlifting beginners cursus!

Reken direct af om je plek te reserveren en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat is powerlifting en wat is de powerlifting cursus?

Bij powerlifting draait alles om zoveel mogelijk tillen in een enkele herhaling met de squat, benchpress en deadlift. Ondanks dat maximaal tillen centraal staat bij powerlifting training doen we meer dan alleen maar maximaal tillen op de 3 powerlifts. Tijdens deze cursus gaan we behandelen hoe jij op een consistente en veilige manier sterker kunt worden en alles wat daar bij komt kijken. Dit gaan we doen in 3 uitgebreide cursusdagen verspreid over 2 weekenden met 6 weken ertussen waarbij je met een trainingsschema aan de slag gaat. Zo ga je dus niet alleen meer leren maar ook zelf aan de slag tijdens de praktijksessies van de cursusdagen en het programma daartussen.

Je krijgt niet alleen maar een programma voorgeschreven maar je gaat ook leren hoe programma’s in elkaar zitten en hoe je ze zelf kunt opbouwen. Daarnaast komen ook andere belangrijke variabelen zoals techniek en herstel terug in de cursus. Ook hier zullen we je niet alleen vertellen wat je wel en niet moet doen maar er ook voor zorgen dat je de achterliggende gedachtes weet en de hoe en waarom snapt. Zo leer je ook waarom je wat doet en wordt het leren van nieuwe informatie makkelijker omdat je het kaf van het koren kan scheiden.

Leer hoe het allemaal werkt, en ga daarna zelf aan de slag.

Nadat we de fundamenten hebben geplaatst en je geleerd hebt hoe je goed en veilig kan trainen kun je zelf aan de slag gaan en verschillende dingen gaan uitproberen. Je kunt verschillende programma’s en trainingsstijlen uitproberen. Door je kennis basis snap je hoe deze werken en kun je het aanpassen waar nodig. Uiteraard kun je ook helemaal je eigen programma’s gaan maken en deze elke keer aanpassen, zo kom je erachter wat wel en niet werkte voor jou door te experimenteren. De cursus biedt alles wat je nodig hebt om deze stap te nemen zodat jij na de cursus jezelf kunt gaan coachen.